”Guvernul Orban sprijină autoritățile locale, indiferent de culoarea lor politică, în lupta cu coronavirusul. Doar că în Ialomița această informație a fost complet ignorată: nu au fost depuse cereri de decontare din partea spitalelor ce se află în subordinea autorităților locale. Și ar putea primi și 100 de milioane de lei pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor din spitale.

Eu numesc asta delăsare și nepăsare! Pentru că la mijloc intervine aceeași strategie marca PSD: sărăcirea unui județ e confortabilă din punct de vedere politic, pentru că oamenii cu venituri reduse sunt vulnerabili și influențabili la vot.

La începutul crizei sanitare stocurile de rezervă în DSP-uri și spitale erau ZERO. Lipseau medicamentele, măștile, echipamentele medicale, dezinfectanții și chiar resursa umană. Guvernul a atras 350 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru echipamente de protecție, medicamente, aparatură medicală sau dezinfectanți. Astăzi, am crescut plafonul la un miliard de euro.

Acești bani europeni chiar pot face diferența clară dintre viață și moarte. Am extins termenul de aplicare al cererilor de decontare până la 30 septembrie, tocmai pentru a da timp tuturor autorităților locale să ne trimită proiectelor lor.

De exemplu, în Gorj, s-au depus proiecte în valoare de 105,5 milioane de lei, în Dolj – 109 milioane de lei, în Hunedoara – de 107 de milioane, iar în Iași – de 64 de milioane de lei. Și cam astea sunt sumele medii solicitate de fiecare județ, mai puțin de Ialomița.

Dacă alții pot, ialomițenii de ce să nu poată? Niciun interes politic nu trebuie să primeze în fața sănătății oamenilor!”, a transmis Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here